Zanimljivosti

Hotel s najgorim recenzijama na svijetu nalazi se u Prištini

Grand Hotel u centru Prištine poznat je po lošoj reputaciji i možda najgorim kritikama na internetu. “Odvratno“, “Šupa“, “Apsolutni horor“, samo su neke od recenzija koje je ovaj hotel dobio na sajtu TripAdvisor.

Ipak, čini se da menadžeri hotela nisu previše uznemireni zbog loših kritika. Rezervacije putem interneta ne postoje, a hotel jedva i da nudi konekciju na internet. Takođe, nemaju ni zvaničan mejl.

Čak je i Hašim Tači morao da prokomentariše izgled hotela koji mnogi predlažu kao sjajnu lokaciju za snimanje horor filma.

“Ne mislim da je najgori hotel na svijetu, ali samo zato što je svijet veoma veliki“, rekao je novinaru Njujork tajmsa nakon što mu je rekao da će odsjedati u njemu.

U hotelu koji ima 500 soba i 13 spratova, novinar Endru Hidžins je bio jedini gost. Posljednje spratove su naselili golubovi i otpad. Zidovi od tamnog drveta oslikavaju i najtamniju prošlost Kosova, tvrdi on uz riječi da enterijer hotela podsjeća na film „Barton Fink“ iz 1991. godine.

Menadžer hotela Rrahim Fazliu kaže da hotel „uz malo šminke“ može postati „simbol uspjeha“.

Nije ni to baš jasno kako budući da glavni lobi smrdi na cigarete, a zeleni tepisi koji prekrivaju spratove su puni fleka i prljavštine, a često se mogu ugledati i bubašvabe.

Pedesetosmogodišnja Šurije Abazi, čitačica u hotelu počela je da radi u njemu samo mjesec dana nakon otvaranja, a kaže da danas vode računa o tome da gosti (kojih više nema) imaju sapun i šampon.  Hotel je nekada bio omiljeno mjesto uticajnih komunista, pa je tako Josip Broz Tito imao svoj predsedjnički apartman na četvrtom spratu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *