Gazeta

Tramp ima novi slogan za iduće izbore

Američki predsjednički izbori 2020. možda se još čine dalekima, ali Donald Tramp već je predstavio slogan kojim će pokušati biti ponovno izabran: „Zadržimo Ameriku velikom!“, rekao je i utvrdio da je dobio velik broj glasova žena, što je američka novinska agencija opovrgnula.

„Naš novi slogan pod kojim ćemo voditi iduću kampanju – možete li vjerovati, to je za dvije godine – glasiće „Zadržimo Ameriku velikom, uzvičnik'“, objavio je Tramp tokom republikanskog skupa u Pensilvaniji.

Prijašnji slogan „Učinimo Ameriku velikom“ bio je važan dio Trampove kampanje koja je završila pobjedom na izborima 2016. godine.

Slogan kraći za jednu riječ

Ta fraza, koja je bila ponavljana u govorima, štampana na plakatima i kapama i u skraćenoj formi „MAGA“ bila dijeljena na društvenim mrežama, nadživjela je predsjedničke izbore, pa je Trampovi pobornici koriste i danas.

Tramp je više puta naglašavao kako se nada i drugom mandatu, a prema tome ovog puta ide sa sloganom kraćim za jednu riječ – „Keep America Great!“.

U subotu je ponovio da želi da mu protukandidatkinja bude američka televizijska ličnost Oprah Vinfri, o čemu se šuška od februara nakon njezinog govora na dodjeli Zlatnih globusa.

Republikanac je siguran da bi pobijedio u okršaju s njom i poručio je kako „zna njezine slabosti“.

Na skupu je iznio podatak da na prošlim izborima „sa ženama nije imao problem“  i da je za njega glasalo 52 posto žena, no američka agencija AP u nedjelju je objavila kako to nije tačno jer je za Trampa glasalo samo 41 posto žena, a 52 posto odnosi se samo na one bijele rase. Za njega je glasalo samo 4 posto žena afroameričkog porijekla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *