Ilustracija
Novo

Banjaluka: Stigla delegacija Rusije

Delegacije Rusije, na čijem čelu je Valentina Matvijenko, predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, stigla je u Banjaluku. Nakon razgovora sa zvaničnicima Srpske, obratiće se i poslanicima republičkog Parlamenta.

Rusku delegaciju je na aerodromu Mahovljani dočekao predsjednik Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, a Valentinu Matvijenko je ispred Palate Republike dočekao predsjednik Milorad Dodik, nakon čega slijedi razgovor dvoje zvaničnika.

Prema protokolu, predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima NOB-a. Valentina Matvijenko sastaće se i s rukovodstvom Narodne skupštine, nakon čega će se, zajedno s predsjednikom Dodikom, obratiti poslanicima na svečanoj sjednici parlamenta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete ruske delegacije.

Na trasi kretanja delegacije, od 11 do 12 časova i od 16 do 17 časova od aerodroma u Mahovljanima do Banjaluke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, Aleksandrovačke petlje, Klašnica, zapadnog tranzita.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, na zahtjev MUP-a, donio je odluku kojom se danas privremeno zabranjuje rad poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i zabranjuje točenje alkoholnih pića u dijelu centra grada.

Matvijenko je juče u Sarajevu izjavila da je Rusija kao garant Dejtonskog sporazuma usmjerena prema konstruktivnim i sadržajnim pregovorima sa BiH i u Sarajevu i u Banjaluci.

(Agencija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *