Zanimljivosti

U staru „bubu“ smješten najmanji hotel (VIDEO)

Stari Volkswagen automobil, popularno nazvan buba, vjerovatno je najmanji hotel na svijetu.

„Hvala Bogu, turisti iz Floride su spavali ovdje, turisti iz Italije, iz Meksika,  iz svih zemalja, od Arapa do stranca“, kazao je Abu Ali iz Shobaka u Jordanu.

Automobil Abu Alija se pokvario, zbog čega je on odlučio da ga pretvori u hotel.

„Bio sam vlasnik ovog Volkswagena, pokvario se, ali nisam htio da ga se riješim. Želio sam napraviti nešto jedinstveno, tako da sam došao na ideju ovog hotela, koji se razlikuje od svega u svijetu“, dodao je on.

U automobil stanu dvije osobe, a cijena za noć je 57 dolara. Francuski turista je kazao: „Ovo je prvi put da vidim ovakav hotel, to je veoma originalna ideja. Nisam znao da je to moguće“.

„Postoji kupatilo za goste i ja pravim kafu, čaj i hranu za njih. Tradicionalna hrana, naravno, koju su napravile žene iz sela. Tako da gosti imaju priliku da jedu hranu koja je drukčija od hotelske hrane i gradske hrane“, rekao je Abu Ali.

„Imamo lijepe doline i planine u Shobaku, tako da ako turisti žele da uživaju u ovim dolinama i planinama, odvedem ih i pokažem im“, kaže Abu Ali.

Abu Ali se nada da će njegov automobil oboriti Guinesov svjetski rekord za najmanji hotel na svijetu.

„Sve usluge koje ljudi mogu tražiti u hotelima, ja im mogu pružiti ovdje. Svako ima ambicije i želi da unaprijedi svoje mjesto i posao. Planiram da nabavim još 15 Volkswagena i da ih pretvorim u hotele.

(Al Jazeera)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *