Magazin

Meganin otac ne dolazi na kraljevsko vjenčanje

Otac Megan Markle (36), Tomas (73), izjavio je da ipak neće doći na vjenčanje svoje kćeri za britanskog princa Harija (33). Dva su razloga za to.

Prvi je što je prije sedam dana doživio blaži srčani udar, i to zbog stresa. A drugi to što se saznalo kako mu je agencija platila da ga fotografišu kako u kafiću gleda fotografije kraljevske porodice i čita o njima na internetu. Navodno je rekao da ne želi više sramotiti svoju kćer i kraljevsku porodicu te da je požalio što je uzeo novac od agencije. Tvrdi da novac nije bio glavni motiv nego je htio popraviti svoj imidž u javnosti.

Markle kaže kako je srčani udar drugi koji je doživio te da se sve dogodilo zbog stresa. Navodno se brzo odjavio iz bolnice kako bi mogao doći na vjenčanje u London, no sad ipak kaže da ne želi doći.

No, uprkos njegovim tvrdnjama da je pretprio srčani udar, britanski Daily Mail saznaje da se Tomas Markle uopšte nije prijavio u bolnicu dan kad je rekao da je imao srčani udar nego je cijeli dan proveo u svom domu u Rosaritu. Dva dana kasnije uhvatili su ga kako u McDonald’su kupuje Happy Meal i gazirano piće, a zatim je svratio i u KFC.

Thomas je trebao otpratiti Megan do oltara, a Amerikanka je navodno jako uznemirena te ga moli da ipak dođe.

„Ovo je duboko intiman trenutak za gđicu. Markle nekoliko dana prije vjenčanja. Ona i princ mole još jednom za razumijevanje i poštovanje za gospodina Marklea u ovoj teškoj situaciji“, rekli su u saopštenju iz Kensingtonske palate. Prijatelji para kažu kako su i Megan i Hari jako uznemireni te shvataju da je to teška situacija za Tomasa.

„Hari okrivljuje sebe i osjeća se kao da je to cijena koju svi u njegovom životu moraju platiti. Misli da je to samo jedan od problema koji je uzrokovao Meganinoj porodici“, rekli su izvori.

Čini se da od njegovog dolaska u London u subotu, 19. maja, ipak ništa, a uz Megan će na kraju biti samo njezina majka Doria Ragland.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *