Foto: Fokus
Gazeta

Migrantima dozvoljen prolaz, krenuli ka Izbjegličkom centru Salakovac

Migrantima koji su jutros autobusima krenuli iz Sarajeva u Mostar, konačno je omogućen prolaz prema Izbjegličkom centru Salakovac, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naime, policija im je dozvolila prolaz, a sve nakon pritiska javnosti i prebacivanja loptice da li je MUP HNK-a dobio obaviještenje da će migranti doći u Mostar ili ne.

Naime, kako je ranije javno, na mjestu dolaska migranata u kolektivni centar u Salakovcu kod Mostara, gdje su migranti trebali biti smješteni, rečeno je kako jekomesar MUP HNK-a zabranio njihov dolazak u Mostar.

Migrantima, među kojima je značajan broj djece, pomagale su uglavnom humanitarne organizacije, kao i pojedini građani Sarajeva. Jutros su autobusi sa oko 250 migranata iz parka prekoputa Vijećnice u Sarajevu krenuli ka izbjegličkom centru Salakovac. Kapacitet centra u Salakovcu je 296 mjesta i u potpunosti je opremljen za zbrinjavanje migranata.

Takođe, se pojavila informacija kako je Vlada HNK-a donijela takvu odluku, ali za sada se radi o neslužbenim informacijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *