Gazeta

Tramp uskoro u Srbiji?

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da poseti Srbiju najranije do kraja godine ili na proleće naredne.

– Organizacija ovakve posete jeste ozbiljan posao na kojem se radi po nekoliko meseci. Uzimajući sve u obzir, Tramp bi najranije krajem godine mogao da dođe u Srbiju ili na proleće – rekao je Dačić.

Dodaje da bi ova poseta bila od izuzetnog značaja za Beograd.

– Srbija vodi ozbiljnu bitku za Kosmet, nama je susret sa Trampom od izuzetne važnosti jer želimo da Vašington sasluša i uvaži naše stavove. Pitanje južne srpske pokrajine jeste centralna tema o kojoj bi se razgovaralo tokom te posete, ali sigurno nije jedina – kaže Dačić.

Prema njegovim rečima, dolazak američkog predsednika bi imao i ekonomski aspekt, koji bi značio više američkih investicija.

Pozivajući se na informacije iz izvora bliskih američkoj administraciji, Telegraf piše da se uveliko priprema teren za ovu posetu.

Izvor lista navodi da se „američka administracija ozbiljno bavi pripremama ove posete i da se već rade istraživanja da li bi i koliko dolazak predsednika Trampa podigao rejting Amerike u Srbiji“.

(TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *