Gazeta

Vučić: Nećete razgraničenje? Za 40 godina ćemo braniti Vranje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da će Srbija za 20 godina, ako ne bude rješavala pitanje Kosova i Metohije, izgubiti sve.

 „Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas. U obraćanju koje ću imati sve podatke ću izneti“, rekao je Vučić, u odgovoru na pitanje kako vidi otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija da bi podjela teritorija dovela do iseljavanja Srba iz južne pokrajine i stradanja kulturne baštine.

Vučić je primijetio da je najbolji odgovor na to već sadržan u novinarskom pitanju – a zar se to danas ne dešava i dodao da svjetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice.

„Valjda je bolje nešto, nego ništa“, rekao je predsjednik i primijetio da crkva, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna „kosovska država“ isplati 650.000 evra. I mnogi drugi, posebno politički protivnici zapravo neće nikakvo rješenje za Kosovo.

„Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga.“, rekao je Vučić.

Suština je kaže da njegovi protivnici pitanje Kosova zapravo vide kao najbolji „teren“ za rušenje njegove vlasti.

Kazao je da će izaći u javnost sa predlogom ako oko nečega s nekim bude bilo moguće postići dogovor, pošto kaže, s Albancima nije bilo moguće dogovoriti se.

(Srna)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *