Gazeta

Peko 300 američkih medija krenulo u „rat“ protiv Trampa

Više od 300 američkih medijskih organizacija pokrenulo je danas kampanju za slobodu štampe kao odgovor na napade predsjednika SAD Donalda Trampa na novinare.

„Boston gloub“ uputio je poziv prošle nedjelje na svenacioalnu kritiku predsjednikovog „prljavog rata“ protiv medija, koristeći haštag „Ničiji neprijatelj“ (#EnemyOfNone).

Tramp je više puta kritikovao medijske navode kao „lažne vesti“ i napadao novinare kao „neprijatelje građana“, podsjeća BBC. 

U svom uvodniku pod nazivom „Novinari nisu neprijatelji“, „Boston gloub“ je naveo da je sloboda štape suština američkog principa više od 200 godina. U tekstu se govori o „opasnostima napada administracije na medije“ i pozivaju drugi mediji da učine isto.

Vodeći američki dnevnici i manje lokalne novine obećale su da će slediti taj poziv, kao i strani mediji poput britanskog lista „Gardijan“.

„Tramp je prvi predsjednik koji izgleda da vodi smišljenu i konzistentnu politiku podrivanja, delegitimnosti pa čak i ugrožavanja rada medija“, napisao je londonski list u svom uvodniku.

(Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *