Novo

Žene vlasnice svake treće kupljene nekretnine u Srpskoj

Od ukupnog broja nepokretnosti, koje su za šest mjeseci ove godine prometovane u Srpskoj, trećina je u vlasništvu žena.

U Registru cijena nepokretnosti RS od 1. januara do 30. juna registrovano je ukupno 3.346 kupoprodajnih ugovora, u kojima je prometovano ukupno 6.168 nepokretnosti.

Od ukupnog broja prometovanih nepokretnosti kao vlasnici u katastarske evidencije Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravene poslove RS upisano je 67 odsto muškaraca i 33 odsto žena.

To praktično znači da su žene vlasnice više od 2.035 nepokretnosti koje su u RS prometovane u pomenutom periodu. U pomenutom registru evidentirana su 1.043 prometovana stana, od čega su kao vlasnici u katastarske evidencije RUGIPP-a u 57 odsto slučajeva upisani muškarci, a u 43 odsto slučajeva žene.

U Registru cijena nepokretnosti koji vodi RUGIPP u prvoj polovini ove godine na teritoriji cijele Srpske ukupno je registrovano 3.346  kupoprodajnih ugovora, koji su bili predmet upisa prava vlasništva.

Prema ugovorima, ukupno je prometovano 6.168 nepokretnosti u ukupnoj vrednosti od skoro 151,5 miliona KM.

(Srpskainfo)

One thought on “Žene vlasnice svake treće kupljene nekretnine u Srpskoj”

  1. Bravo za žene, vlasnice nekretnina. I sve druge žene. Pomalo vest liči na onu da su žene u Saudijskoj Arabiji dobile pravo da voze automobil. Ali samo pomalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *