Barka

Banjaluku na listi najpoželjnijih turističkih destinacija za 2019.

Grad Banjaluka je preporučena i poželjna turistička destinacija za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici „Independentova najbolja putovanja“, saopšteno je danas iz banjalučke Turističke organizacije.

„Šta god da se desi sa Brexitom naše čvrsto predviđanje je da će grad Banjaluka biti povezan sa Velikom Britanijom. Aviokompanija Ryanair počinje ove godine sa vezama iz Belgije, Bavarske i Švedske do prelijepog sjevera BiH, a uobičajeni obrazac je da će je letovi iz Londona Stansteda pratiti. Istražite grad Banjaluku“, preporučuje se između ostalog na sajtu Independenta.

Izdavači, turistički agenti, turistička preduzeća i novinari u okviru teme „Kuda i šta treba raditi u narednoj godini“ i uz niz kriterijuma kao što su „vruće destinacije, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati“, biraju najinteresantnije i najpoželjnije destinacije za putovanja.

Putnički tim Independenta, sa svjetski poznatim turističkim novinarom Simonom Calderom, napravio je prognozu za putovanja u 2019. godine gdje je pored Izraela, Španije i Sjeverne Karoline (SAD) uvrstio i Banjaluku kao neistraženu turističku destinaciju.

„U posljednjih pet godina Banjaluka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka Indenpendenta je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestiacija koji čine Banjaluku gradom događaja. Takođe, oni daju upute kako stići do našeg grada što je veoma značajno za turiste al i za nas ovdje“,  rekla je direktorica Turističke organizacija grada Banjaluka Irena Radojević.

(Fena)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *