Novo

Migranti probili policijski kordon na granici, ima povrijeđenih (VIDEO)

Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prelaza Velika Kalduša – Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i probili se do drugog kordona Granične policije BiH, javila je agencija Anadolija.

 Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju da pripadnicima policije.

U grupi migranata koji su probili policijski kordon ima i povrijeđenih, javlja Avaz.ba.

Migranti na mostu uzvikuju „Open border“.

Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

U utorak u poslijepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prelaza, a policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila ih da pređu u Hrvatsku.

Među migrantima, koji su proteklu noć proveli u improvizovanim šatorima ili pod otvorenim nebom, nalazi se znatan broj žena i djece. Oni su na svega deset stepeni Celzijusa zapalili i vatru, a prethodno su sakupili drva u neposrednoj blizini graničnog prelaza.

(Nezavisne/Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *