Sport

Đoković svjestan da u Parizu može da se vrati na vrh

Pariski masters, koji zvanično počinje sutra, idealna je prilika za povratak Novaka Đokovića (slobodan u prvom kolu) na teniski tron, na mjesto koje mu, prema prikazanom, apsolutno pripada.

Rafael Nadal “bježi” samo 215 bodova, ali to je tek u teoriji, jer se ova razlika značajno topi ako se uzme u obzir činjenica da Španac brani 180 bodova iz prošlogodišnjeg četvrtfinala. Novaku je, tako, potrebno samo 35 bodova, odnosno pobjeda više u odnosu na glavnog protivnika koji trenutno nije u velikoj formi.

“Veoma sam zadovoljan onim što sam postigao sa svojim timom u poslednjih četiri-pet meseci. A sa povredom Rafe, i njegovim izostankom iz Kine, došao sam u poziciju da mu se veoma približim na rang-listi i da se borim da na kraju godine budem ‘broj 1’. Svestan sam toga, i daću sve od sebe da pokušam da to postignem”, izjavio je Novak na konferenciji za štampu u najavi turnira.

Nadal se tek vraća poslije povrede koljena, i čak je postojala mogućnost da otkaže nastup u Parizu. Ipak, Majorčanin je tu, pa će on i Nole u sljedećih nedjelju dana odlučivati o tome ko će na vrh. Konačna odluka o tome ko će godinu završiti na prvom mjestu pašće, zatim, na završnom mastersu u Londonu.

“Da budem iskren, na US openu i u Šangaju odigrao sam bolje nego ikad pre. Zaista trenutno uživam u tenisu i takmičenju. Kada pobedite na toliko mečeva imate puno samopouzdanja. Mislim da u ovom trenutku igram najbolji tenis. Uvek može bolje, ali osećam da je ovo veoma visok nivo”, najavio je Novak šta može da se očekuje u Parizu.

Novaka ovde svi proglašavaju favoritom. U Bersiju ima najviše titula, četiri puta je osvajao ovaj turnir, jedini je koji je to činio čak tri puta zaredom, i ovde se osjeća kao kod kuće. Posljednji put je najbolji teniser na svijetu bio 31. oktobra 2016. Dvogodišnjica pada baš tokom “Roleks Pariz mastersa”. Nova titula u Parizu bila bi zato simbolična iz mnogo uglova, u toliko željenom povratku na vrh.

(Novosti.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *