Sport

Upitan nastup Nadala na završnom turniru u Londonu

Španski teniser Rafael Nadal je i na mastersu u Parizu imao problema sa povredom, pa je morao da se povuče, što je automatski značilo i da je predao prvo mjesto na ATP listi Novaku Đokoviću.

Postavljalo se pitanje da li će Španac zaigrati, da li je spreman da igra mečeve i u slučaju da jeste na kom se nivou nalazi. Ipak, navijači su ostali lišeni užitka u igrama još nekoliko dana (do ponjedeljka) prvog reketa planete, ali i eventualnog klasika za Đokovićem u finalu.

Španac je objasnio i zbog čega je bio primoran da napusti ovo takmičenje.

– Bilo je divno provesti nekoliko dana u Parizu i trenirati sa momcima. Uživao sam i bolje sam se osjećao nego prije sedam dana. Ipak, posljednjih dana sam krenuo da osjećam bol u mišićima abdomena, pogotovo kad serviram. Provjerio sam sa ljekarom i on mi je preporučio da ne igram. Ukoliko bih igrao, moglo bi nešto da “pukne” i da napravim sebi ozbiljan problem, a stvarno ne želim to – rekao je Nadal.

Španac ima dosta problema sa povredama posljednjih mjeseci. Jednostavno, od US Opena ne uspijeva da uhvati pravi ritam i da bude potpuno zdrav (ili barem dovoljno da se takmiči na najvišem nivou). Mnoge je zanimalo da li će biti spreman za završni masters u Londonu koji je na programu u novembru.

– Naravno, volio bih da budem u Londonu. Ipak, najvažnija stvar za mene je da budem zdrav i da mogu da se takmičim iz nedjelje u nedjelju – ostao je neodređen Nadal.

(blic.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *