Ilustracija
Sport

Srbija kandidat za domaćina Mundijala!

Prema izvorima iz komšiluka, Srbija bi mogla da podeli domaćinstvo zajedno sa još tri države u okruženju. E, to bi bio događaj veka! Srbija nikada nije ni bila blizu organizacije nekog većeg fudbalskog takmičenja na reprezentativnom nivou, a to bi moglo da se promeni već 2030. godine.

Naime, kako sve više stižu informacije iz okruženja, a to je potvrdio i rumunski novinar Emanuel Rosu – Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska bi mogli da podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Mondijala!Naravno, sve takve ideje moraju da imaju jaku političku pozadinu, a da je tako već je potvrdio premijer Bugarske, Bojko Borisov.

– Možemo da podnesemo zajedničku kandidaturu. Danas smo razgovarali o mogućnost da se četiri zemlje kandiduju za Svetsko prvenstvo 2030. godine. Činimo sve da razvijemo region – rekao je Borisov medijima u svojoj zemlji.

Naravno, mnogo je stanica do tog ostvarenja, pre svega podizanje Nacionalnog fudbalskog stadiona, koji je uveliko u planu. Zatim je to potvrdio i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

– Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od Latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svetsko prvenstvo – rekao je Vučić.

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.

– To će naravno biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu – istakao je predsednik Srbije.

(HotSport)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *