Zdravlje

Šta ako spavate dovoljno, ali ste i dalje umorni

Dijabetes nije jedna bolest, on se deli na tri različita tipa. Većina ljudi ima tip dva koji nastaje kada vaše telo ne zna da koristi insulin i samim tim ne može da stabilizuje šećer u krvi. Međutim, sva tri tipa se mogu otkriti kroz testiranje krvi ili nekoliko simboličnih simptoma.

Ukoliko stalno imate potrebu da idete u wc ili ste stalno žedni, moguće je da imate neki od tipova dijabetesa. Ukoliko ste često dehidrirani ili se budite više puta tokom noći da biste otišli u wc, vreme je da posetite lekara.

Dehidracija koja dolazi s dijabetesom isušuje usta, zbog čega je vrlo moguće da ćete imati loš zadah. Ako vam se vid pogorša i zamuti, verovatno imate problema s nedostatkom šećera u krvi. Pri stabilizovanju šećera, vid će se verovatno vratiti u normalu.

Trnu vam noge i ruke, to često ukazuje na dijabetes nekog tipa. Dijabetes otežava protok krvi i pomaže u stvaranju bakterija i infekcija u krvi odnosno podiže nivo holesterola i krvni pritisak.
Zbog svega ovoga moguće je da vam rane sporije zarastaju i da krv slabije protiče kroz organizam.

Neočekivani gubitak kilograma i osećaj nenaspavanosti takođe spadaju u loše znakove na koje obavezno treba da obratimo pažnju. Ako spavate dovoljan broj sati, ali se ne osećate naspavano, proverite stanje šećera u krvi.

(b92)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *