Gazeta

BiH sprema listu nepoželjnih Srba

Posle Crne Gore „I Sarajevo sprema crnu listu Srba“ kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, pišu „Večernje novosti“.

Na toj listri, kako piše list u izdanju od petka, mogli bi da se „nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari“.

„Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV „Hepi“ Milomir Marić i predsednika pokreta „Zavetnici“ Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvredio da „postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi“, ali da je odbio da to nazove „crnom listom“, jer „BiH nije SAD da pravi crne liste“.

„Novosti“ navode i da je Mektić navodno „blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu“, a bio je dovodjen i „u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića“.

(Večernje novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *