Gazeta

Tači: Putinu sam rekao da nismo ni prijatelji ni neprijatelji

Tači tvrdi da je Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu „ni prijatelji ni neprijatelji“, a da mu je Putin rekao da je Kosovo „osetljivo pitanje“.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je predsednik Kosova u sinoćnjem intervjuu za „Klan Kosova“ ocenio da je „sastanak sa ruskim predsednikom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni“ i da je to „veliko dostignuće“ i korak za kosovsku diplomatiju.

Prema tvrdnji Tačija, „stav Rusije prema Kosovu treba da se menja“ i da je „sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu“.

„Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće“, rekao je Tači. On je dodao da sa Putinom nije razgovarao „o konkretnim stvarima, detaljima“.

„Razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijom“, rekao je Tači.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *