Gazeta

Još ovog vikenda sunce, od sljedećeg kiša i snijeg

Predstojećeg vikenda u Republici Srpskoj biće umjereno oblačno vrijeme, uz povremene sunčane intervale, ali već sljedećeg, 24. i 25. novembra, očekuje se kiša koja će 26. novembra preći u snijeg, rečeno je u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

Dežurni meteorolog Draško Rudan kaže da je riječ o prognozi koja se odnosi na period za sedam dana i da je treba uzeti s rezervom. On je ocijenio da je takvo vrijeme uobičajeno za ovo doba godine, dok su temperature prethodnih dana bile iznad prosjeka.

U Srpskoj će sutra biti umjereno, pretežno oblačno i prohladno vrijeme, na jugu uglavnom vedro. Najviša dnevna temperatura biće od pet do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Rudan je rekao da će prvog dana vikenda, 17. novembra, biti umjereno do znatno oblačno vrijeme, uz povremene sunčane intervale, a u Hercegovini pretežno sunčano sa umjerenom oblačnošću. Najviša dnevna temperatura biće od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

– U nedjelju, 18. novembra, biće umjereno i pretežno oblačno, uz sunčane intervale. Na jugu sunčanije uz umjereniju oblačnost. Najviša dnevna temperatura biće od dva do sedam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih – rekao je Rudan.

U ponedjeljak, 19. novembra, tokom dana biće suvo i uglavnom oblačno vrijeme, do večeri se očekuju padavine na jugu, a tokom noći i u ostalim krajevima.

– Padaće kiša, a u višim predjelima snijeg. Najviša dnevna temperatura biće od dva do sedam, na jugu do deset stepeni Celzijusovih – naveo je Rudan.

On je dodao da će u utorak, 20. novembra, biti oblačno sa povremenom kišom, a takvo vrijeme će ostati do sredine sedmice.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *