Zdravlje

Ima 90 godina i svaki dan trenira

Ima 90 godina i dva puta je operisan. To ga nije sprečilo da godinama unazad svaki dan počinje razgibavanjem, pa ozbiljnim treningom. Osvojio je niz najvažnijih medalja u veteranskom sportu.

Vladimir Skoko je svetski, evropski i olimpijski pobednik u bacanju kladiva, kugle i diska. Kaže da ga ništa ne može sprečiti da trenira, da se oseća dobro i jede sve što želi.

„Kad sam prvi put operisan davno, davno.. rekao mi je lekar da ne jedem masno i pridržavao sam se oko godinu dana, ali onda sam nastavio po svom“, rekao je Skoko u emisiji o zdravlju na TV Prva „Na prvom mestu“. Nije se dvomio da otputuje na takmičenje u Francusku autobusom iako ne zna ni reč nijednog stranog jezika.

„Lako sam se snašao, ali sam doživeo neprijatnost u metrou. Seo sam kod vrata da bih bio blizu izlaza i stavio kofer i torbu pored sebe. Neko je već na prvoj stanici ščepao moj ranac i istrčao kad su se otvorila vrata. Pojurio sam za njim, ostao mi je kofer u metrou, vikao sam na srpskom lopovi, lopovi. Neki mladić ga je srećom pojurio. U metrou je jedan bračni par video šta se događa. Na kraju u istom momentu niz stepenice je silazio mladić sa mojim rancem i bračni par se vratio sa mojim koferom. Tako da sam došao iz Pariza sa medaljama i svim stvarima.“

(Prva)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *