Sport

Alonso: Đoković voli Dejvis kup

Havijer Alonso, direktor kompanije Kosmos tenis koja reformiše Dejvis kup, izjavio je da se Novaku Đokoviću dopada to takmičenje.

Od sledeće sezone gledaćemo novi format jedinog priznatog ekipnog takmičenja u tenisu, igraće se klasičan turnir na kraju sezone, a u prva dva izdanja domaćin će biti Madrid. Đoković je od početka imenovan kao jedan od igrača kojem ne odgovara novi sistem, iako se zalagao za promene, pa su neki čak spominjali da će pokrenuti bojkot. Međutim, Alonso ističe da je srpski igrač oduvek voleo Dejvis kup, ali da igranje ne zavisi samo od njega.

„Novak voli Dejvis kup, što znači da bi voleo da igra, ali teniskom svetu je potrebno da postigne dogovor oko nekoliko stvari koje ne funkcionišu“, rekao je Alonso.

On je dodao da će svi nacionalni savezi, uključujući i srpski, dobiti 4,5 puta više novca nego do sada. U februaru naredne godine, 24 nacije učestvovaće na kvalifikacionom turniru, od čega će 12 izboriti plasman na završni turnir, na kom će učestvovati polufinalisti iz tekuće sezone, kao i dve selekcije koje će dobiti specijalnu pozivinicu. Prvi Dejvis kup u novom formatu biće održan od 18. do 24. novembra 2019. godine.

(b92)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *