Barka

Bira se 100 najlepših slika Srbije

Ako ste i vi jedan od zaljubljenika u Srbiju i njenu lepotu, a kamera i foto-aparat su vam uvek pri ruci, od 1. decembra ćete imati priliku da vaše fotografije prijavite na tradicionalni godišnji foto-konkurs, na kom će biti izabrano 100 najlepših slika Srbije u 2018. godini.

Kao i prethodna dva puta, domaćin i organizator ovog konkursa je internet-platforma „Slike Srbije“, koja okuplja i afirmiše profesionalne i fotografe amatere koji vole da slikaju lepote Srbije. Oni koji su prošle godine učestvovali na konkursu znaju koliku je pažnju izazvao – prijavljeno je skoro 1.500 fotografija, za koje je glasalo preko 27.000 ljudi, a sama stranica konkursa imala je više od 700.000 poseta. Pobedničke fotografije sa konkursa obišle su i ceo svet, jer su krasile stranice svakog broja magazina „Elevate“ kompanije Er Srbija.

Ovogodišnji konkurs za izbor ”100 najlepših slika Srbije” će trajati od 01. 12. do 24. 12. 2018. godine, a pravo učešća imaju svi, bilo da su Srbiju slikali foto-aparatom ili telefonom.

Najlepših 100 fotografija će svojim glasovima izabrati publika glasanjem na sajtu Slikesrbije.rs, a nakon ovoga će stručni žiri izabrati 12 najboljih fotografija. U finalnom krugu glasanja će korisnici od tih 12 odabrati najbolju, koja će poneti titulu „najlepša fotografija Srbije u 2018. godini“ i osvojiti vrednu nagradu.

„Slike Srbije” je jedinstven projekat koji na sajtu www.slikesrbije.rs i svojim profilima na Instagramu i Fejsbuku svakodnevno skuplja i objavljuje fotografije Srbije. Mnogobrojni profesionalni fotografi i amateri – zaljubljenici u Srbiju, sport, prirodu, divlje predele, ljude, stare zanate, arhitekturu i spomen-obeležja, nam prikazuju Srbiju u jednom novom, divnom svetlu – kompleksnu i punu različitosti.

”100 najlepših slika Srbije” će biti predstavljene na velikoj izložbi koju ćete moći da posetite na Dorćol Platzu, početkom januara 2019.

(b92)

One thought on “Bira se 100 najlepših slika Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *