Sport

Mesi tek peti u izboru za Zlatnu loptu

Kao i svake godine, izbor za dobitnika Zlatne lopte izaziva oprečna mišljenja, ali je ovoga puta pitanja više nego obično.

Za najboljeg u tekućoj godini izabran je Luka Modrić koji je predvodio Real Madrid do treće uzastopne evropske titule i Hrvatsku do finala Mundijala. Modrić je objedinio individualne nagrade ove sezone, ispred Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, ali se mnogi pitaju šta se dešava sa Lionelom Mesijem koji je bio tek peti.

Napadač Barselone nije bio u top 3 za Zlatnu loptu, kao ni za nagradu „The Best“ koju je pre nekoliko meseci Hrvatu dodelila FIFA, iako je individualno imao najbolju sezonu od svih suparnika.

Mesi je na 50 utakmica u 2018. postigao 45 golova i upisao 24 asistencije – učinak koji je mnogo bolji i od Modrića i od Ronalda. Takođe, predvodio je Blaugranu do titule u španskom prvenstvu, kao i do trofeja Superkupa Španije.

Možda Argentinac nije zaslužio da podigne najveće pojedinačno priznanje u fudbalu jer su ostali kandidati osvojili veće trofeje sa klubovima i reprezentacijama, ali mnogi veruju da nije smeo da bude tako „nisko“ u izboru za Zlatnu loptu.

(B92)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *