Do Tokija

„Marš na Drinu“ usred Beča

Kulturno-umetničko i sportsko društvo „Borisav Bora Stanković“ iz Beča održalo je svoj završni koncert za 2018. godinu.

U prepunoj sali VHS Dobling KUiSD „Bora Stanković“ je sa gostima i prijateljima obeležio i stotu godišnjicu od završetka Velikog rata , pa je ceo koncert protekao u tom znaku.

Počelo je „Maršom na Drinu“ u izvođenju orkestra Horoskop, a potom je Vlatko Cvetkov monologom „Uzmi očev gunj“ oduševio publiku. Vlatko je to maestralno izveo, pa ga je publika velikim aplauzom i ovacijama ispratila sa bine.

Zatim su se na sceni menjale folklorne grupe od najmlađih do najstarijih. U goste su došli KUD Dukat iz Trajskirhena, SKUD „Karađorđe“ iz Beča, FA Bambi i KUD „Branko Radičević“ iz Beča. Pored folklora program su ulepšali i pevačka grupa KUiSD „Bora Stanković“, Nemanja Ivanović spletom narodnih kola na harmonici i vokalni solisti Danijela Nikolić i Lazar Pešić. Mladi Lazar je oduševio publiku kompozicijama „Tamo daleko“ i “ Pukni zoro“.

Posle zvaničnog dela programa žurka je trajala do posle ponoći. Sledeći koncert KuiSD „Bora Stanković“ biće jubilarni – klub iduće godine proslavlja petu godišnjicu postojanja, pa ujedno poziva sve prijatelje i ljude dobre volje da im se pridruže.

(Vesti-online.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *