Gazeta

Snijeg otežava saobraćaj

Saobraćaj se ovoga jutra zbog snijega, odvija usporeno, posebno u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, gdje na kolovozu ima desetak centimetara snijega.

Iz Auto-moto saveza upozoravaju vozače da budu oprezni pri vožnji, jer na kolovozima ima snijega, pa su mokri i klizavi, posebno u višim predjelima. Na području Romanije na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere.

Na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja-Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom, zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljice (“NIS petrol” pumpa), a na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko nadvožnjaka.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska-Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

U Federaciji BiH od jutros na kolovozima ima snijega, pa iz Auto-moto saveza savjetuju oprez na putevima na području Unsko-sanskog kantona, kao i na dionice Livno-Grahovo, Kazanci-Drvar (Resanovci), Glamoč-Livno (Koričina), Šujica-Livno (Borova Glava), Bugojno-Kupres (Koprivnica)-Šujica, Prozor-Gornji Vakuf (Uskoplje /Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Srednje-Olovo (Nišići)-Kladanj, te na širem područje Ključa.

U tim krajevima na dionicama u višim predjelima neophodno je korištenja lanaca za teretna vozila. Na graničnim prelazima u BiH jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko tri i po tone. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *