Ilustracija
Novo

Kakvo nas vrijeme čeka za Novu godinu i Božić?

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede. Novo zahlađenje sa snegom očekuje se u poslednjoj nedelji decembra. Nova godina biće u plusu.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će danas i sutra u Srbiji temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu gde će biti stepen ili dva iznad nule.

“U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći izmedju ponedeljka i utorka biće slabog snega uglavnom u centralnim i južnim krajevima“, rekao je Todorović za Tanjug. U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dela dana sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena.

Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena. “Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a popodne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule“, navodi meteorolog.

Prema Todorovićevim rečima od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.

Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima do 25.decembra, dok će se na planinama sneg zadržati. Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra.

“Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša“, kaže meteorolog.

Dodaje da se počektom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara.“Ova zima će biti nešto hladnija i sa više padavina u odnosu na prošlu, ali u suštini reč je o prosečnoj zimi karakterističnoj za naše podneblje“, navodi Todorović.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *