Gazeta

Kolovozi prekriveni ledom i zaleđenim snijegom

Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra su klizavi jer se zbog niske temperature formirao led, a vozači se upozoravaju i na zaleđene snijeg.

U toku dana, kad temperatura počne rasti, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina stvoriće se uslovi za odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a na putnim pravcima Dobro Polje-Brod na Drini i Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno, na lokalitetu između dva tunela, na obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, dok se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionicama koje vode preko planinskih prevoja preporučuje upotreba lanaca.

z AMS napominju da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i posipaju kolovoze, ali da niska temperatura usporava djelovanje posipnih materijala. Na području Federacije BiH zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na dionici granični prelaz Šćepan Polje-Plužine (Crna Gora), zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Crnoj Gori, trenutno je zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *