Magazin

Zašto Putin ne koristi mobilni telefon?

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne koristi mobilni telefon zato što taj uređaj podrazumeva spremnost na potpunu transparentnost, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je u intervjuu za televiziju „Rusija 24“ rekao da je korišćenje smartfona „dobrovoljni egzibicionizam, potpuna otvorenost“, jer onog trenutka kada uzme smartfon u ruke, korisnik prihvata da sve svoje objavi javno, prenosi Tas s. „Naravno, predsednik to ne treba da radi, posebno ne predsednik takve zemlje kao što je Rusija i predsednik kao što je Putin“, rekao je Peskov i dodao da će „dobri stari telefoni sa zatvorenom vezom nadživeti sve smartfone“.

Prema njegovim rečima, informacioni materijali za predsednika države pripremaju se uz pomoć štampača i digitalnih dajdžesa. „Predsednik može da se informiše na kompjuteru, internetu i putem televizije“, rekao je Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li pita Putina pre nego što prokomentariše izjavu nekog stranog zvaničnika, Peskov je rekao da „uvek postoji mogućnost da se predsednik upita da pojasni svoj stav“.

(Agencije)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *