Barka

Srbija proglašena najboljom evropskom destinacijom za 2019. godinu

Nakon što je sajt „Travel lemming“ objavio 44 svetske destinacije koje će biti hit u 2019. godini, sudije i čitaoci su izabrali top-6 zemalja koje će predstavljati svaki kontinent.

Tako je Srbija osvojila prvo mesto kada je Evropa u pitanju, pa je izabrana za najbolju evropsku destinaciju u 2019. godini.

“Od srednjovekovnih gradova u kojima možete oživeti vekove istorije do modernih gradova koji prate poslednje trendove kada su kultura i moda u pitanju, Srbija je svakako jedna potcenjena destinacija na svetu. Gledajte impresivnu tvrđavu dok krstarite Dunavom, istražite neodoljive planine oko Zlatibora, oduševite se uličnom umetnošću u Beogradu i zabavite se na nekom od brojnih plutajućih klubova. Šta god da radite idite što pre u Srbiju, pre nego što svet otkrije ovu neverovatnu skrivenu destinaciju“, navodi se na sajtu.

Kao najbolje vreme za obilazak Srbije navodi se period od maja do septembra, a kao „top-atrakcija“ u Srbiji izabran je Novi Sad. Srbija je na listi ostavila Hvar i Sloveniju iza sebe.

(b92)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *