Gazeta

Božićna atmosfera u Banja Luci

Bogata ponuda badnjaka i aranžmana, ali i veliki broj građana koji se pripremaju za predstojeći Božić, mogli su se vidjeti u petak na gradskoj tržnici.

Trgovci kažu da su zadovoljni prodajom badnjaka, čija se cijena kreće od dvije do 10 KM, a da se najviše prodaju oni od pet KM. Veliki broj trgovaca se dosjetio da prodaje razne aranžmane, pšenicu, slamu, ali i orahe za pijukanje.

„Badnjake prodajem već 17 godina i svake godine sve rasprodam, tako da sam zadovoljan prodajom. I danas je bilo dosta ljudi koji su došli po badnjake. Prodao sam i mnogo aranžmana“, rekao je Dmitar Vujičić, prodavac badnjaka i aranžmana. Vida Trninić, takođe prodavačica božićnih aranžmana, kazala je da tek očekuje bolju prodaju u naredna dva dana.

„Aranžmane prodajem po cijeni od pet KM, pšenica košta od jednu do dvije KM, a slama se prodaje po cijeni od dvije marke“, kazala je ona.

Građani koje smo sreli na gradskoj tržnici kažu da božićna trpeza mora da bude bogatija nego inače i da taj dan ne bi trebalo ništa nedostajati. Ističu da se za taj praznik uvijek nađe i odvoji koja marka više da se potroši.

„Došla sam u nabavku namirnica za predstojeće praznike, ali kupiću i neki od aranžmana, čija je ponuda bogata“, kazala je Biljana Radulović.

Milanko R. je rekao da je došao kupiti badnjak, kao i svake godine, jer nije u prilici da ode u šumu po njega. Veliki broj građana bio je i na mjestima gdje se prodaje riba, te trgovci kažu da su zadovoljni prodajom, koja je ovih dana i do 10 puta veća nego u dane prije posta i praznika.

„Kao i svake godine, tako i ove, došla sam u kupovinu za praznike koji dolaze. Kupila sam ribu, koju ću da spremim za Badnje veče, a kupila sam i slamu za pijukanje. Suprug je zadužen za nabavku badnjaka“, kazala je Banjalučanka Ljiljana K.

Cjenovnik

Badnjak – 2 – 10 KM

Aranžmani – 3 – 6 KM

Pšenica – 1 – 2 KM

Slama – 2 KM

(Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *