Barka

Milioni ljudi znaju za kanjon Tijesno

Da je Bosna i Hercegovina bogata prirodnim ljepotama potvrdila je i činjenica da je National Geographic ponovo podijelio video iz Kanjona Tijesno gdje je nekoliko penjača učestvovalo u „Duginom performansu“.

Naime, zvanični profil National Geographica je ponovo objavio videoklip kanjona kojem se svake godine okupljaju najbolji svjetski penjači i tako oduševio Facebook publiku. Ovaj događaj se odvija tako što penjači i akrobati bez straha borave u šarenim ležaljkama iznad kanjona koji je dubok 200 metara.

Za samo 24 sata ovaj video na stranici National Geographic na Facebooku pogledalo je skoro dva miliona ljudi. Dugin performans iz godine u godinu privlači sve više učesnika, a mnogi su preko Facebook komentara izjavili kako i oni žele učestvovati u sličnoj aktivnosti.

„U Kanjonu Tijesno, u BiH, je formiran lanac dug 80 metara na kojem su ležaljke koje su duge i široke pet metara, te su dizajnirane tako da mogu primiti učesnike performansa“, napisano je na videu koji je jučer postavljen na Facebook.

(Klix.ba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *